.

Ráday Korzó programsorozat ötlete belső-ferencvárosi magánszemélyek és civil szervezetek kezdeményezéséből született meg, hagyományteremtő szándékkal. Mitől más ez, mint a kerületben már ismert kulturális fesztiválok?

  • A mi elsődleges célunk az, hogy azok a közösségek, vállalkozások, intézmények vagy akár magánszemélyek is, amik/akik Belső-Ferencvárosban élnek, dolgoznak és működnek, megmutathassák magukat most elsősorban a szomszédaiknak, a környékbelieknek, másodsorban a negyedben életvitelszerűen megfordulóknak.

  • Arra törekszünk, hogy olyan programot kínáljunk, ami nem alkalmi élményt jelent pusztán, hanem ha tetszett, visszajárunk majd ezekre a helyekre. Új kedvenc boltjaink, kávézóink, közösségi tereink is lesznek a már meglévő törzshelyeink mellett. Az a vágyunk, hogy akár a legmegszokottabb útvonalainkon is akadjon most valami, amire felfigyelünk, aminek örülni tudunk.

  • Szeretnénk, ha szorosabb kapcsolatokat tudnánk kialakítani egymással, ha új barátságok és együttműködések születnének köztünk! Meggyőződésünk, hogy minél jobban megismerjük egymást, annál otthonosabban fogjuk magunkat itt érezni.

  • Ez egy 100 %-ig független civil kezdeményezés, ami Belső-Ferencvároshoz kötődő magánadományozók és vállalkozók támogatásából valósul meg.

  • A sült galamb reménytelennek tűnő várása helyett, magunk kezdünk el megteremteni egy olyan átjárható belső-ferencvárosi világot, amelyben a legkülönbözőbb emberek, itt lakók, művészek, vállalkozók és a civil-közösségek tagjai szóba állnak egymással, és együtt új dolgokat hoznak létre.

  • Találkozzunk ezen a két napon, és beszélgessünk közös dolgainkról, ki-ki érezze jól magát érdeklődése és vérmérséklete szerint, alakítsuk az egész Belső-Ferencvárost erre az időre egy izgalmas közösségi térré!

.

.

.

.