A Ráday Korzó programsorozat ötlete belső- ferencvárosi magánszemélyek és civil szervezetek kezdeményezéséből született meg, hagyományteremtő szándékkal. Célunk az, hogy megmutassák magukat azok a közösségek, vállalkozások, intézmények, vagy akár magánszemélyek is, akik itt élnek, dolgoznak, működnek közöttünk és akik szeretnék, hogy erősebb kapcsolataik legyenek a szomszédságukkal, a velük egy negyedben élőkkel. Rengeteg izgalmas, értékes dolog van ebben a negyedben, amelyek megérdemlik, hogy a helyiek és az itt dolgozók, tanulók jobban megismerjék őket! Beszélgessünk közös dolgainkról, váljon az egész Belső-Ferencváros erre az időre egy nagy közösségi térré!

Ez egy 100 %-ig független civil kezdeményezés, ami Belső-Ferencvároshoz kötődő magánadományozók és vállalkozók támogatásából valósul meg.

2018-ban a Ráday Korzó saját úszócsapattal indult a Swimathon közösségi adománygyűjtő kampányon, melyen 1 330 304 Ft-ot sikerült összegyűjteni, megalapozva az idei rendezvény költségvetését.

2017-ben közel 40 csatlakozóval debütált a rendezvény. Idén tovább bővül a résztvevők  száma, színesebb lesz a kínálat, egyre többen lépnek ki a saját megszokott kereteik közül, közös programot szervezve a szomszédos bolttal, helyszínnel.