Mesélő Tárgyak kiállítás (több helyszínen)

15 tárgy – 15 történet egy ún. mozaik-kiállítás keretében, 15 helyszínen.

Gondoltál már rá, hogy Te vajon mit vinnél mindenképpen magaddal, ha kényszerűségből vagy kalandvágyból elindulnál a világ másik felére, új életet kezdeni?

A fotók olyan  a kerülethez kötődő, köztünk élő, tanuló, dolgozó  külföldi “szomszédaink” szülőföldről származó tárgyairól készültek, akik a történeteiket is megosztották velünk. Ezek a minitörténetek egyszerre személyesek és szólnak a kulturális sokszínűségről, az eltérő szokásokról is, illetve a nagyon is hasonló, ismerős érzelmi kötöttségekről, közös élményeinkről. A tárgyak leírásai magyarul és angolul is szerepelnek az installációkon, amelyek a Ráday Korzó idején  különböző helyszíneken láthatóak, majd az ősz folyamán egy térben, egy  4 hetes kiállítás nyílik róluk a Ferencvárosban…

A kiállítás a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány “Új Szomszédaink – Sokszínű Ferencváros” projektje keretében született meg. Projektkoordinátor: Polyacskó Orsolya, fotók: Pivarnyik Balázs, kreatív: Szalay Miklós, szöveg: Barna Era.

A mozaik kiállítás darabjai az alábbi csatlakozó helyszíneken láthatóak, a Ráday Korzó ideje alatt:

a helyszínekre kattintva látható a teljes helyi program és nyitvatartás! Valamennyi befogadó helyszínnek köszönjük az együttműködést!

Adna Cafe

Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 9/2. számú fiókja (Lónyay utca)

Holló és Róka

I love Hair

Kaltenberg Sörház és Étterem

Két Egér Könyvesbolt

Manioka Gluténmentes Pékség

Mamo Gelato Budapest

Medence Csoport

Mighelp

Manga Cowboy

Nándori Cukrászda

Púder Bárszínház

2B Galéria