Ferencváros, az olvasztótégely – ingyenes városi séták

Sétavezetőnk, Szabó Attila szociálpolitikus, jogász, jelenleg PHd hallgatóként kutatja  a jogállamiság és migráció kérdéseit, miközben rutinos utcai mesélő már a József- és Ferencvárosban. A Belső-Ferencvároshoz érzelmi és szakmai szálak egyaránt kötik, a legkülönbözőbb személyes történeteket megismerő kutatásai a Tompa utcai Kurd-Tibeti étkezdéből indultak. Tematikus programja a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány „Új szomszédaink – Sokszínű Ferencváros” c. projektje keretében született meg és a Ráday Korzó eseményén debütál.

Előzetes regisztráció szükséges! Részvételi szándékát kérjük jelezze az ujszomszedaink@gmail.com e-mail címen. A sétákra max. 20-20 főt várunk. A jelentkezők e-mailben pontos információkat kapnak az indulásról. 

Szeptember 28-29. péntek-szombat 17.30

Városi séta

A Duna nem csak Belső-Ferencváros egyik határvonala, de a partjáról elindulva felidézhetjük, ki mindenkit sodortak, hoztak ide a hullámai. Hogy kerültek a kerületrészbe a szerbek, németek, és hogy kezdtek új életet itt a görög vagy erdélyi magyar menekültek, majd a XX. században és napjainkban a világ legkülönbözőbb vidékeiről ideérkezők?  A 2,5 órás kényelmes séta során kulturális helyszíneket, közösségi tereket és gasztro élményt nyújtó pontokat egyaránt érintünk.

(fotó: Pivarnyik Balázs)