2B Galéria

1092 Budapest, Ráday utca 47.

A 2B Galériát 2002-ben alapították a Böröcz testvérek. Tematikus kiállításaink szokatlan szempontból reflektálnak az adott felvetésekre. Témák, melyek köré kiállításaink leggyakrabban szerveződnek: emlékezet, holokauszt, identitás, kisebbségek, művészcsaládok. Alapítványunk képzőművészeti programjaival korlátokat bont le, szokatlan fénytörésbe helyezve tradíciót és történelmi eseményeket. A szellemi izgalom, amit témaválasztásainkkal törekszünk fenntartani, a zsidó identitás legszabadabb megélésében segíthet bennünket. A felfedezőkedv minden tevékenységünkre igaz, valljuk, hogy a kultúra fejlődésének egyik útja a műfajok közti átjárás megteremtésében, a művészetek és a tudományok határterületein létrejövő újszerű kísérletek integrálásában rejlik.

 

Szeptember 28. péntek: 16:00

Sütivásár a Láthatatlan Tanoda támogatására

Az iskolák között, és a gyerekek oktatási esélyei között is hatalmasak a különbségek. Vannak szülők, akik tisztában vannak vele, hogy ha gyermekeiknek szegregált iskolába kell járniuk, az oktatási hátrányaik leküzdhetetlen akadályává válhatnak a sikeres felnőtt életüknek. Azonban az iskolaválasztás szabadsága ezen szülők számára csak elvileg adott. A Láthatatlan Tanodában Budapest VIII. kerületében élő hátrányos helyzetű, többségében roma gyerekek szüleivel közösen azon dolgozunk, hogy ők is ugyanolyan színvonalú oktatást kaphassanak, és olyan jól boldoguljanak, mint jobb körülmények között élő társaik. Önkéntes mentoraink 2013 óta már 30 tanodás gyerek és nagyobb testvéreik iskolai sikerességét segítették.

 

 

Szeptember 28. péntek 18:00 

MOME anim trash válogatás – a MOME hallgatóinak animációs filmjeiből

Olyan munkákat szedtünk egy csokorba,melyek erősen kilógnak a fősodorból. Karcosak, kócosak, néha szabadosak, de mindegyik figyelmet érdemel, mert sajátos tükörképet mutatják a világnak. Láthatóak itt korábban készült diplomafilmek és csupán pár nap alatt készült szkecs-filmek. Egy a közös bennük, hogy nagyon dögösek és izgalmas őket így, egy válogatásban látni.